این کتاب خیلی اتفاقی به دستم رسید. قبلاً نمیشناختمش. به دلیلی که در انتها خواهم گفت خریدمش. به جرأت میگویم یکی از بهترین کتابهایی است که در این موضوع (مدیریت شخصی، پیشرفت، موفقیت شغلی و موفقیت خانوادگی و تربیت) خواندهام. نویسنده استاد کسبوکار دانشگاه هاروارد است و اهل خانواده و خیلی مذهبی (در جوانی به عنوان مبلغ مسیحیت به کرهٔ جنوبی رفته است). او این کتاب را درست بعد از فرار از دست سرطان، همان سرطانی که پدرش را کشت، و بعد از دست و پنجه نرم کردن با از دست دادن قدرت تکلم حاصل از لختهای که در مغزش به وجود آمد به کمک دو تن از دانشجویانش نوشته است. به نظرم خوب است این دو سخنرانی او را که در مورد همین کتاب گفته است تماشا کنید:
https://www.youtube.com/watch?v=tvos4nORf_Y
https://www.youtube.com/watch?v=5DwYcNr0Nuw
جالب آن است که نویسنده در اواخر دوران جوانی با ۴ فرزند شغلش را از دست میدهد و از ناچاری تصمیم به ادامهٔ تحصیل میگیرد.
بعداً که به یکی از دوستان کارمند گوگل کالیفرنیا در مورد این کتاب گفتم، گفت که کتاب قبلی این نویسنده، «دوراهی نوآوران»، یکی از پایههای فکری در رشد شرکت گوگل بوده است (کما این که کتاب «طرز تفکر» باعث تغییر روند شرکت مایکروسافت بعد از افول در دوران غیبت بیل گیتس شده بود).
حالا چرا کتاب را خریدم؟ رسمی است در کتابخانههای عمومی کالیفرنیا: مردم کتابهایی که به هر دلیل دیگر نمیخواهند به کتابخانه هدیه میدهند. کتابخانه کتابها را در کتابفروشیاش با قیمتی خیلی ارزان (یک تا ۳ دلار) میفروشد. هر سه ماه یکبار یک حراج بزرگ میگذارد: یک کیف کوچک خرید «هولفودز» به قیمت پنج دلار (به اندازهٔ ده تا سی کتاب بسته به اندازهٔ کتاب) و هر کس هر کتابی که دلش خواست در آن کیف میتواند بگذارد و خرید کند. البته این وسط بعضی دلالان کتاب دستدوم با دستگاههای بارکدخوان پایگاه دادهشان را بررسی میکنند و اگر به کتاب نیاز داشته باشند، با سرعتی عجیب آنها را میخرند و در عمل سود بسیار زیادی میکنند. مردم هم این وسط کتابهای زیادی میخرند. من هم تا حدی معتاد این فرهنگ کتاب دستدوم خیلی ارزان شدم (اکثر کتابهایی که نه ماه اخیر خواندهام دستدوم ارزانقیمت خریداری شدهاند). کیفم پر نشده بود و چند کتاب از جمله همین کتاب را فقط به خاطر عنوان جذاب برداشتم. به نظر میآید برخی از مردم به محض خواندن کتابها آنها را دوباره به کتابخانه پس میدهند تا اینطوری کمکی هر چند اندک به کتابخانهها کرده باشند. برخی هم کتابها را به عنوان تزئین داخلی (دکور) میخرند.